EP-KÉPVISELŐI NYÍLTLEVÉL-SOROZAT MAGYARORSZÁG POLGÁRAIHOZ (452.)

Közzétéve: 2024.03.31.

Húsvéti idézet a szolgálatról

Most, amikor a kereszténység legnagyobb ünnepén a hívők Jézus kereszthalálára emlékeznek és Isten fiának feltámadását ünneplik, tiszteletben tartva az ünnep szentségét mindössze egy néhány soros, rendhagyó nyílt levéllel jelentkezem a hagyományosnak mondott vasárnapi sorozatomban. Máté evangéliumának egy fontos bekezdését osztom meg Önökkel, amely Jézus tanítását idézi a hatalmasokról és a valódi szolgálatról. Jelenkorunkban ez most különösen aktuális.

„Tudjátok, hogy akiket a világ urainak tartanak, azok zsarnokoskodnak a népeken, s vezető embereik éreztetik velük hatalmukat. Közöttetek azonban ne így legyen. Ha valaki közületek nagy akar lenni, legyen a szolgátok, és ha valaki közületek első akar lenni, legyen mindenkinek a szolgája.”

A magyar kormányfő vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a kiépült rendszer bűneire. Négyszázötvenkettedik alkalommal kongatom a harangokat és teszem fáradhatatlanul, ameddig szükség mutatkozik rá. Mert új esélyt kell adni a közös hazának.

dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő / az Esély Közösség alapítója
2024.03.31.

copyrighted 2022, Dr. Ujhelyi István