EP-KÉPVISELŐI NYÍLTLEVÉL-SOROZAT MAGYARORSZÁG POLGÁRAIHOZ (168.)

Közzétéve: 2017.11.25.

flagburnedVörös szőnyeg helyett vörös vonal kell a Jobbik elé!

Tudom, hogy sokak reakcióját fogom kivívni a mai levelemmel, mert a liberális értelmiség egy része már-már Vona Gáborban látja a „haza megmentőjét”. Kezd hatni a cukiság-kampány. De az én dolgom radikális európai demokrataként, hogy figyelmeztessem magunkat és választóinkat: vörös vonalat kell húznunk a baloldal és a Jobbik közé, különben a következő Országgyűlésben a Jobbik és a Fidesz extrém versenyt futhat baloldal nélkül. Ha az LMP és a Momentum a XX. század legsötétebb korszakát idéző gárdistákkal lép frigyre, az nem a XXI. századi modern Magyarországot hozza el.
Hiába az élére vasalt öltönyszár, az úri stílus, a néppártosodásnak hazudott köpönyegforgatás, a Jobbik nem marad más, mint az a szélsőjobboldali, Európa-gyűlölő párt, amely nemrég még büszkén gyújtotta fel és taposta meg az európai közösség zászlaját. A Jobbik az elmúlt hetekben európai értékeit bizonygatja, miközben Vona Gábor nemrég még „júdáspénznek” nevezte az uniós támogatásokat, egykor pedig „a magyarok istenére” is megesküdött, hogy „(uniós) tagok tovább nem leszünk”. Ha a Jobbik cukiskodása nem pusztán a politikai piaci rés rafinált felismerése, vagyis ha tényleg az uniós értékek felé fordultak az egykori szélsőjobboldali kirekesztők, akkor annak több bizonyítéka kell legyen, mint a gárdamellények finom öltönyre való lecserélése. Akkor vissza kell hívni az Országgyűlés alelnöki székéből az egykori verekedő szkinhed-vezért, a parlamenti frakcióból a dunai cipőket leköpdöső képviselőt, hazarendelni az Uniót diktatúrához hasonlító EP-képviselőket. Addig minden csak hazug máz. A Radikális Európai Demokraták mozgalma (RED) emlékeztető kampányt indít a közösségi hálón, hogy ne csak a Fidesz, hanem a Jobbik Európa-ellenes megmozdulásai se felejtődjenek el!
Legyen világos: miközben a Jobbik most épp „béruniós” európai kampányt folytat és az euró bevezetését ígéri, addig érvényben lévő választási programjukban az európai integráció mélyítésének teljes elutasítása, az Uniós tagságról szóló népszavazás mielőbbi kiírása szerepel. A Fidesz és a Jobbik európai parlamenti képviselői rendszeresen, egyfajta Európa-gyűlölő koalícióként az Unió erősítése ellen voksolnak az Európai Parlamentben. A putyini árnyékvilágot építő Orbán-rezsimet le kell váltani, de egy hasonló árnyékvilágból érkező Jobbikkal csak a sötétség marad.
A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Százhatvannyolcadik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.

dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő
2017. november 26.

copyrighted 2022, Dr. Ujhelyi István