A Ryanair támogatja az EU „Európa Turisztikai Fővárosa” projektet

Közzétéve: 2017.04.18.

ryanairA Ryanair, Európa elsőszámú légitársasága (április 11-én) kerekasztal beszélgetést rendezett az Európai Parlamentben turisztikai és légiközlekedési stratégiai tárgypontokat érintve, ahol bejelentette, hogy támogatja az “Európa Turisztikai Fővárosa” kezdeményezést, mely a kontinens idegenforgalmát hivatott fokozni.
A rendezvényt támogatták: Ujhelyi István (S&D, Magyarország), Salvo Pogliese (EPP, Olaszország) és Claudia Tapardel (S&D, Románia) parlamenti képviselők és előadott Kenny Jacobs, a Ryanair marketingigazgatója, aki hangsúlyozta, hogy az alacsony viteldíjú légiközlekedés kulcsfontosságú a regionális turizmus és a munkahelyteremtés szempontjából, valamint felvázolta, hogy a dinamikus és egyedi légiközlekedési marketing hogyan támogatja a turizmus diverzifikációját.
A Ryanair kereskedelmi igazgatója, David O’Brien felhívta a figyelmet az Európa régiói közötti alacsony viteldíjú légiközlekedés pozitív hatására, melyet az idegenforgalomra, a foglalkoztatásra és a szociális mobilitásra gyakorol, illetve arra, hogy a repülőterek monopóliumi megszabásai és kormányok légiközlekedési adói a régiók számára kedvezőtlenül befolyásolják a piacot. Amar Beckenridge a Frontier Economics részéről pedig felvázolta a Brexit potenciális hatását a turizmusra annak tekintetében, hogy az Egyesült Királyságból érkező turisták a tagállamok EU-ból érkező idegenforgalmának jellegzetesen körülbelül 10-40%-át teszik ki. Kiemelte ezenfelül a Brexit-et követő légiközlekedés tisztázásának fontosságát.

A Ryanair örömmel fogadta az “Európa Turisztikai Fővárosa” kezdeményezést, mely egy pán-európai program, az “Európa Kultúrális Fővárosa” után mintázva, 2,5 millió eurós költségvetéssel a következő három évre. Városok és régiók progresszív és innovatív turisztikai fejlesztési programokat nyújthatnak majd be az Európai Bizottságnál támogatásért.

Kenny Jacobs, a Ryanair marketingigazgatója a következőket nyilatkozta Brüsszelben:
“Európa legnagyobb légitársaságaként örömünkre szolgál az “Európa Turisztikai Fővárosa” kezdeményezés támogatása. Idén körülbelül 130 millió utas repül majd a Ryanair-rel a kontinensen és közvetlenül érzékeljük az alacsony viteldíjú repülés pozitív hatását az idegenforgalom növekedésére és a munkahelyek teremtésére, különösképpen Európa fiataljai számára. Nagy örömmel fogadjuk a lehetőséget, hogy az Európai Parlament tagjaival és az Európai Bizottsággal együtt dolgozhatunk az “Európa Turisztikai Fővárosa” projekten és fontos szerepet játsszunk a továbbfejlesztésében az elkövetkezendő években. Ez segíteni fog felhelyezni Európai városait és régióit a térképre, ahogy azt a Ryanair alacsony viteldíjai is teszik.”

David O’Brien, a Ryanair kereskedelmi igazgatója a következőket nyilatkozta:
“A Ryanair több mint 200 célállomásra repül 34 országban és a növekedés szempontjából a jelenlegi illetve az eddig fel nem derített piacok hatalmas potenciált rejtenek. A magas repülőtéri illetékek és légiközlekedési adók viszont különös veszélyt jelentenek a regionális idegenforgalomra, melyek nem kapcsolódnak az utas által kifizetett viteldíjhoz. Üdvözöljük a Repülőtéri Illeték Direktívájának vizsgálatát az Európai Bizottság által és valódi reformokat kérünk a Bizottságtól, melyek megszabadítanák a regionális repülőtereket a nagy adótehertől.”

Ujhelyi István, S&D, Chair of the Tourism Task Force a következőket nyilatkozta;
“Az alacsony viteldíjas légiközlekedés az idegenforgalommal együttesen munkahelyeket teremthet, fenntarthatja a növekedést és fokozhatja a regionális fejlődést. A jelenlegi kihívások, mint amilyen a Brexit, az Európai közösség 60. évfordulója valamint a transznacionális veszélyek tekintetében egyesültnek kell maradnunk és hangot kell adnunk közös érdekeinknek. Ezért készítettem egy dokumentumot “European ReUnion” címmel, mely progresszív ötleteket tartalmaz Uniónk újraszervezésére, újjáépítésére és újratájolására. E dokumentum egyik fő pontja a döntéshozatali kapocs megtalálása és kiépítése a helyi közösségek és a régiók között, Európai szinten. Szeretnék a régióknak és a regionális képviseleteknek nagyobb szerepet, több felelősséget és politikai teret adni Brüsszelben. Az “Európa Turisztikai Fővárosa” kiváló projekt, mely segítheti ezt a folyamatot.”

2017. április 11.

copyrighted 2022, Dr. Ujhelyi István