A véleményem változatlan – reagálás a Magyar Nemzet cikkére

Közzétéve: 2015.05.24.

A Magyar Nemzet mai számában ismét hírt adtak arról, hogy Sneider Tamás jobbikos alelnök feljelentése nyomán mentelmi jogom felfüggesztését kezdeményezik az Európai Parlamentnél. A szélsőséges párt képviselőjének szkinhead múltjának ismeretében és a Jobbik európai értékektől távol eső megnyilvánulásait tapasztalva a véleményem mit sem változott.

320927_1274879662_598x448Továbbra is minimum furcsának találom, hogy egy rasszista indíttatású, erőszakos cselekményért felfüggesztett börtönre ítélt közszereplő jogi eszközökkel kíván tőlem elégtételt venni.

Egyetértek Martin Schulz-cal, az EP szociáldemokrata elnökével, aki Sneiderrel kapcsolatban úgy fogalmazott: „tudatában vagyok annak, hogy demokratikus eljárás során kapott többséget, de ettől még nekem nem tetszik, hogy egy egykori szkinhead legyen egy demokratikus parlament alelnöke az Európai Unióban”. Egyetértek a német politikus azon kijelentésével is, miszerint egy hivatalos intézménynek nem szabadna ilyen értékrendet képviselnie az unióban.

Az, hogy Sneider Tamás a magyar Országgyűlés alelnöke lehetett, a mára radikális populistává lett Fidesznek köszönhető. Ez is jól mutatja, hogy ki milyen értékrendet képvisel. Mi, szociáldemokraták – szemben a Fidesszel és a Jobbikkal – az európai értékeket követjük.

Ujhelyi István
az MSZP alelnöke, EP-képviselő

2015.05.14.

copyrighted 2022, Dr. Ujhelyi István