Ha Orbán marad kormányon, Magyarország nem marad az Európai Unióban

Közzétéve: 2017.05.29.

00417983Orbán Viktor rezsimjének leváltása immár nem pusztán Magyarország európai értékeinek megőrzése, hanem hazánk európai léte miatt is elengedhetetlenné vált. A G7-ek csúcstalálkozóján történtek világosan megmutatták, hogy Európa vezetői az Unió szövetségi rendszerének szorosabbra fűzése mellett döntöttek. Merkel német kancellár nyilatkozata pedig világossá tette, hogy a német-francia tengely lesz az EU új erőközpontja, amely kész „saját kezébe venni” Európa sorsát. Új korszak kezdődik tehát, amelyben a Fidesz egyértelműen Európán kívülre helyezi egész Magyarországot.
Legyen világos mindenki számára: Orbánék 2018 után fel fogják mondani az európai szerződéseket és kiléptetik hazánkat az Unióból. Nem véletlen, hogy a választásokig minden elérhető uniós forrást rohamtempóban igyekeznek még elkölteni.
Ha Orbán marad kormányon, Magyarország nem marad Európában. Botka László első miniszterelnök-jelölti útja azért Brüsszelbe vezet, hogy bizonyítsa: a magyarok többsége Európában akar maradni és egy hivatalba lépő Botka-kormány az európai fősodorban is fogja tartani Magyarországot.
Ez 2018 választása: Orbán vagy Botka, Orbánisztán vagy Európa.

Ujhelyi István
az MSZP alelnöke, európai parlamenti képviselő
2017.05.29.

copyrighted 2022, Dr. Ujhelyi István