Hazudik a Fidesz az EP-határozat tartalmáról

Közzétéve: 2017.05.18.

Hungarian Prime Minister Viktor Orban at plenary session of the European parliamentA Fidesz láthatóan nem tud mást, mint hazudni és megvezetni a magyar választókat. Legyen világos: az Európai Parlament által Magyarország kapcsán elfogadott határozat nem a magyar embereket támadja, hanem az Orbán-kormány bűnös politikájáról foglal állást. Nem valamiféle háttérhatalmi összeesküvés biztosított többséget a határozatnak, hanem az európai értékek melletti kiállás és a józan ész. A négypárti javaslatot a Fidesz európai pártcsaládjába tartozó 67 néppárti képviselő is támogatta (további 40 tartózkodott), amely így garantálta a szükséges többséget.
Elég a Fidesz gerinctelen hazugságaiból! Arról beszéljenek, ami az EP-dokumentumban szerepel, ne pedig arról, amit az uszító propagandájuk kitalált! Az Európai Parlament határozata kimondta, hogy Magyarországon súlyosan romlott a jogállamiság, a véleménynyilvánítás és a tudományos élet szabadsága. Kimondta, hogy Magyarországon korlátozzák a civilszervezetek tevékenységét és az igazságszolgáltatás függetlenségét, de kimondták azt is, hogy Magyarországon aggasztó a korrupció mértéke. Hiába bújik a Fidesz a „migránsozó plakátjai” és a „sorosozó tévképzetei” mögé, a valóság utoléri őket.
Egyértelművé vált, hogy Orbánt és a Fideszt már saját pártcsaládja is kilöki magából. Ha nem változtatnak a politikájukon, ha nem térnek vissza az európai értékekhez, annak súlyos következményei és szankciói lehetnek; ehhez láthatóan megvan a többségi támogatás Európában jobb- és baloldalon egyaránt. Orbán Viktor és a Fidesz kizárólagos felelőssége lesz, ha Magyarországot végül büntetések érik. Még van egy évünk, hogy ezt megelőzzük és eltakarítsuk őket a hatalomból.

Ujhelyi István
az MSZP alelnöke, európai parlamenti képviselő
Strasbourg, 2017. május 18.

copyrighted 2022, Dr. Ujhelyi István