Második alkalommal választották az Év EP-képviselőjének Ujhelyi Istvánt!

Közzétéve: 2022.07.03.

279818829_6287566939256_3377805921429895726_nÖt év után újra, immár második alkalommal választották az Év EP-képviselőjének az MSZP európai politikusát, Ujhelyi Istvánt – az elismerést látványos ünnepség keretében adták át szerda este Brüsszelben.
A rangos elismerést az uniós politikával foglalkozó kéthetilap, a The Parliament Magazine hirdeti meg és adja át minden évben; legutóbb a covid-járvány miatt maradt el egyedül az esemény. Több kategóriában versenyeznek a politikusok, akiket magánszemélyek, képviselők, érdekvédelmi- és civilszervezetek is jelölhetnek. A beérkezett többezer jelölésből végül egy független, szakmai zsűri választ ki minden kategóriában négy-négy EP-képviselőt, alapvetően az alapján, hogy kik és hányan jelölték, illetve milyen valós indokok és munka támasztja alá a jelölésüket. Ujhelyi István idén már harmadik alkalommal került „short-listre”, vagyis döntőbe; 2017-ben egy alkalommal pedig már el is nyerte a rangos elismerést, akkor a „közlekedés” kategóriában választották a legjobbnak.
Az MSZP európai politikusát idén az „infrastruktúra, közlekedés és turizmus” kategóriában találták a legeredményesebb és legsikeresebb európai politikusnak, elsősorban az ingyenes InterRail-bérletprogram megvalósítása és fejlesztése érdekében vitt úttörő munkája, valamint az EP szakbizottságának turizmusért felelős alelnökeként a covid-járvány által leginkább sújtott turisztikai ágazat érdekében végzett munkája elismeréseként.
Ujhelyi István a bejelentést követően úgy fogalmazott: rendkívüli megtiszteltetés számára, hogy immár második alkalommal választották az Év EP-képviselőjének, különösen úgy, hogy nem csak a turizmust érintő, de az egészségügyi kategóriában is számos jelölést kapott, például az Európai Orvosok Állandó Bizottságától.
“Már az is sokat jelentett a számomra, hogy harmadik alkalommal jutottam a döntő négyes tagjai közé; bevallom nem gondoltam, hogy ismét nekem ítélik oda ezt a rangos díjat, a duplázás ugyanis meglehetősen ritka. Büszke vagyok arra, hogy számos civil- és szakmai szervezet, valamint európai állampolgár jelölése kellett ehhez az elismeréshez, amelyek a legfontosabb visszaigazolásai a brüsszeli munkám eredményességének. Ezzel egyértelműen elismerték Brüsszelben, hogy a magyar emberek képviseletében számos úttörő programot, így például az Európai Egészségügyi Uniót, az ingyenes InterRail-bérletprogramot, vagy épp a turisztikai szakmai szervezetek együttműködését megerősítő, az ágazatnak végre érdemi, európai figyelmet hozó kezdeményezéseket sikerült az asztalra tennem” – fogalmazott Ujhelyi István.
Brüsszel – 2022.06.29. 🇭🇺🇪🇺
copyrighted 2022, Dr. Ujhelyi István