Mennyibe került az egymillió külföldre kiküldött levél?

Közzétéve: 2017.07.20.

uisajtaj20170720Az MSZP felháborítónak tartja, hogy a miniszterelnök közpénzből küldött levelet a határon túli választóknak és azt firtatja, mennyibe került az egymillió külföldre kiküldött levél.

Ujhelyi István, az ellenzéki párt alelnöke, európai parlamenti képviselő csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón úgy értékelt, a Fidesz az itthoni elégedetlen választók helyett megvezetett, sokszor megvásárolt kettős állampolgárságú választók szavazataival próbál meg 2018-ban hatalmon maradni.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a levelet Orbán Viktor nem a Fidesz elnökeként, hanem miniszterelnökként írta alá. A kormányfő azt kéri a levélben – Ujhelyi István ismertetése szerint – , hogy a Fideszre szavazzanak, mert úgy lesz jobb Magyarországnak és a határon túl élőknek.
Az MSZP-s politikus közölte, a levél kiküldésének költsége „a legszerényebb számítások” szerint is meghaladja a félmilliárd forintot. Arra kérte a kormányt, mutassák be a választóknak, miért erre költik a közpénzt.
Ujhelyi István szólt arról is, hogy a Nemzeti Választási Bizottság ismét bebizonyította, hogy nem egyéb, mint a Fidesz egyik kampányszerve. A testület csütörtökön érdemi vizsgálat nélkül elutasította Szigetvári Viktornak, az Együtt elnökének a miniszterelnök határon túliaknak írt és választási regisztrációra biztató levele miatt benyújtott kifogását.
Az MSZP alelnöke jelezte azt is, hogy egyedül az LMP-től érkezett – támogató – válasz kezdeményezésükre az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívásához a felsőoktatási törvény módosításának ügyében.

2017.07.20.

copyrighted 2022, Dr. Ujhelyi István