Ujhelyi: elkészült az európai jobboldal saját Sargentini-jelentése

Közzétéve: 2018.11.07.

1211947A Fidesz csapdahelyzetbe manőverezte magát, hiszen az Európai Néppárt ma kezdődő, kétnapos helsinki kongresszusán egy olyan határozati javaslatról kell majd szavazzon, amely kőkeményen kiáll a közös európai értékek mellett, valamint az illiberális populisták korrupciójával és Európa-ellenes retorikájával szemben. Ha úgy tetszik, ez az európai jobboldal saját Sargentini-jelentése.
Orbán Viktor nemrég Tusványoson még azt hirdette, hogy nemcsak a Néppártot, de az európai jobboldal egészét elfoglalja majd illiberális politikájával, ehhez képest egyértelműen vesztett fékevesztett magabiztosságából. A Fidesz elnöke nyilvánvalóan a szokásos pávatáncot próbálja majd meg eljátszani Helsinkiben is azzal, hogy megpróbálja szavakkal elfedni bűzös-bűnös tetteit.
Hogy a Néppárt tagjai és EP-képviselői világosan lássák a Fidesz valódi arcát és ne tévessze meg őket a narancsos kamuszöveg, ezért ma reggel elküldtem a jobboldali frakció tagjainak a magyar Országgyűlésben fideszes többséggel áterőltetett „ellen-Sargentini határozat” angol nyelvű fordítását. Ebből fekete-fehéren kiderül, hogy mit is gondol Orbán Viktor és a Fidesz az európai közösségről, az európai értékekről és az európai jobboldalról.
Ideje van az igaz beszédnek a Néppártban is!
Ujhelyi István
európai parlamenti képviselő
2018-11-07
copyrighted 2022, Dr. Ujhelyi István