Ujhelyi: ne azt figyeljék, amit a Fidesz mond, hanem amit mi teszünk!

Közzétéve: 2016.05.25.

19A Fidesz úgy tűnik, hogy a közpénzek torkos szétlopása közben már rendesen hazudni is elfelejtett. Sokadik alkalommal állította az elmúlt napokban a kormánypárt, hogy az MSZP és az „európai baloldal” valamifajta sötét háttértárgyalást folytatna a menekültek magyarországi „kényszerbetelepítésének” erőszakos végrehajtására. A Fidesz egy olyan, az Európai Bizottsággal kötött megállapodásra hivatkozik, amely szerint az uniós tagállamok szembeszegülő kormányait megkerülve, helyi önkormányzatokkal állapodnának meg az európai döntéshozók bizonyos számú menekült befogadásáról. A kormánypárt a közvéleményt tudatosan félrevezető módon, alpári habonysággal azt is sejtette, hogy Szeged városa egyike lesz ezeknek az önkormányzatoknak.
A kocsmai szintű hazugsággal szemben az igazság az, hogy az Európai Bizottság senkivel nem kötött ilyen tartalmú megállapodást, a testület semmilyen ezzel összefüggő döntést nem hozott. Az állami hazugsággyár által felkapott koncepció egy a száz közül, erre épülő és működő program nincs, titkos háttértárgyalásokat pedig végképp nem folytattak róla.
Ha a Fidesz a menekültkrízis kapcsán várhatóan megvalósuló, jelenleg is a döntéshozók asztalán lévő terveket keresi, akkor egyszerű a dolga: forduljon az Európai Parlamenti többséget biztosító fideszes EP-képviselőkhöz, vagy a saját „elvtársaihoz”, a néppárti Angela Merkelhez, a néppárti Jean-Claude Junckerhez, esetleg a néppárti Donald Tuskhoz.
Ha a közvélemény az igazságot akarja ismerni: ne azt figyeljék, amit a Fidesz mond, hanem amit mi teszünk!

Ujhelyi István
az MSZP alelnöke, európai parlamenti képviselő
2016-05-25

copyrighted 2022, Dr. Ujhelyi István