Ujhelyi válaszolt a kormány levélkampányára: 217 néppárti képviselő kapott tájékoztató plakátot

Közzétéve: 2019.02.26.

ujhelyi_weberplakat1„Mindenkinek bedobjuk, amiért nem dobják ki őket!” – fogalmazott Ujhelyi István szocialista EP-képviselő Brüsszelben. Az MSZP politikusa egy sajátos tájékoztató kampányt indított kedden az Európai Parlamentben azért, hogy felhívja a jobboldali-néppárti politikusok figyelmét arra: olyan embert védenek Orbán Viktor személyében a pártcsaládjukban, aki számtalan alkalommal átlépte már a néppártiak által is többször meghúzott „vörös vonalat”.
Ujhelyi István a brüsszeli Európai Parlamentben – válaszul a kormány által a mai napon bejelentett újabb levélkampányra – egy kétoldalas szórólapot helyezett el a 217 néppárti EP-képviselő hivatalos postaládájában. Ennek egyik oldalán a legutóbbi hazug Juncker-Soros plakátkampány megjelenítése látható, a másik oldalon pedig egy felszólítás és emlékeztető a Néppárt politikusai felé. Utóbbi kapcsán az MSZP politikusa hangsúlyozta: Manfred Weber frakcióvezető is számtalanszor beszélt arról, hogy a Fidesz – például a felsőoktatási törvény erőszakos módosításával – túlment a határon. Ehhez képest a Néppárt továbbra is sunyin tűri, hogy a CEU-t elüldözzék, a civilszervezeteket továbbra is vegzálják és megbélyegezzék, vagy hogy a kormányfő családjáig érő korrupciós ügyben a fideszes legfőbb ügyész még egy néppárti kezdeményezésű parlamenti meghallgatáson is gyáva legyen részt venni.
Ujhelyi a tájékoztatón arra az ellentmondásra is rámutatott, miszerint a Fidesz épp saját pártcsaládját támadja, amikor az Európai Unió jelenlegi vezetését bevándorláspárti összeesküvőknek állítja be. „A legabszurdabb a fideszes hazugság-cunamiban, hogy az Európai Unió minden intézményét jelenleg a jobboldali néppárt politikusai, vagyis a Fidesz elvbarátai vezetik. Ezen az alapon, aki a Fideszre szavaz majd a májusi EP-választáson az a Fidesz szerint bevándorláspárti és ’sorosista’ brüsszeli elitre szavaz majd. Mi, baloldali szociáldemokraták ehhez képest egy olyan szociális Európa mellett állunk ki, amely az embereket helyezi középpontba és képes garantálni polgárai fizikai és szociális biztonságát” – fogalmazott Ujhelyi István. Az MSZP politikusa hozzátette: a néppárti képviselőknek, így a csúcsjelölt Manfred Webernek is ideje színt vallania arról, hogy kit tekint szövetségesének a következő európai szemeszterben.

A politikai akcióról készült élő videót az alábbi helyen találják:
https://www.facebook.com/dr.ujhelyi.istvan/videos/295503094388227/

Brüsszel, 2019-02-26

ujhelyi_inf1ujhelyi_inf2ujhelyi_weberplakat2

copyrighted 2022, Dr. Ujhelyi István