Újra az Év EP-képviselőjének jelölték Ujhelyi Istvánt

Közzétéve: 2022.03.10.

275423432_509181250567040_4248816370635629291_nHarmadik alkalommal jelölték az MEP Awardra, vagyis az Év EP-képviselője díjra az MSZP európai politikusát, Ujhelyi Istvánt – ez derül ki a szervezők által a mai napon közzétett jelölti listából. A rangos elismerést a brüsszeli uniós politikával foglalkozó kéthetilap, a The Parliament Magazine hirdeti meg és adja át minden évben; legutóbb a covid-járvány miatt maradt el egyedül az esemény. Több kategóriában versenyeznek a politikusok, akiket magánszemélyek, képviselők, érdekvédelmi- és civilszervezetek is jelölhetnek. A beérkezett többezer jelölésből végül egy független, szakmai zsűri választ ki minden kategóriában négy-négy EP-képviselőt, alapvetően az alapján, hogy kik és hányan jelölték, illetve milyen valós indokok és munka támasztja alá a jelölésüket. Ezután, a döntőbe jutott jelöltek közül az EP-képviselők szavazatai alapján választják ki a végső győzteseket.
Ujhelyi István idén már harmadik alkalommal került „short-listre”, vagyis döntőbe; 2017-ben egy alkalommal pedig már el is nyerte a rangos elismerést, akkor a „közlekedés” kategóriában választották a legjobbnak. Az MSZP európai politikusát idén az „infrastruktúra, közlekedés és turizmus” kategóriában emelte a három döntős közé a szakmai zsűri, elsősorban az ingyenes InterRail-bérletprogram megvalósítása és fejlesztése érdekében vitt úttörő munkája, valamint az EP szakbizottságának turizmusért felelős alelnökeként a covid-járvány által leginkább sújtott turisztikai ágazat érdekében végzett munkája elismeréseként. Mint az a közösségi médiaplatformokon nyilvánosságra hozott egyéb nyilatkozatokból tudható: Ujhelyit az egészségügyi kategóriában is számos érdekvédelmi- és civilszervezet (így például az Európai Orvosok Állandó Bizottsága, a Kórházi Gyógyszerészek Európai Szervezete vagy az Európai Intenzív Orvostudományi Társaság) is az Év EP-képviselőjének jelölte az Európai Egészségügyi Unió létrehozásában játszott szerepe miatt, a szakmai zsűri azonban idén végül a már említett „infrastruktúra, közlekedés és turizmus” kategóriában választotta be a döntősök közé.
Ujhelyi István a bejelentést követően úgy fogalmazott: rendkívüli megtiszteltetés számára, hogy immár harmadik alkalommal jut döntőbe az Év EP-képviselője választáson (ezúttal egyedüli magyarként), különösen úgy, hogy 2017-ben egyedüli magyarként tudta ezt az elismerést elhozni. „Már az is sokat jelent a számomra, hogy a döntő négyes közé kerültem a szakmai kategóriában, hiszen ehhez számos civil- és szakmai szervezet, valamint európai állampolgár jelölése kellett, amelyek a legfontosabb visszaigazolásai a brüsszeli munkám eredményességének. Büszke vagyok arra, hogy a magyar emberek képviseletében számos úttörő programot, így az Európai Egészségügyi Uniót, az ingyenes InterRail-bérletprogramot, vagy épp a turisztikai szakmai szervezetek együttműködését megerősítő, az ágazatnak végre érdemi, európai figyelmet hozó kezdeményezéseket sikerült az asztalra tennem” – fogalmazott Ujhelyi István.

A MEP Award 2022-es győzteseit június végén hirdetik ki egy brüsszeli díjátadó keretében.
Budapest/Brüsszel – 2022.03.09. 🇪🇺🇭🇺

 

copyrighted 2022, Dr. Ujhelyi István