VIGYÁZZ! AZÉRT HAZUDNAK, HOGY NE ARRA FIGYELJ, AHOGY LOPNAK KÖZBEN!

Közzétéve: 2021.07.14.

 

balhe

Nem hittem volna, hogy ezt ki kell mondanom, de ez a rezsim tényleg minden aljasságra képes. Ugyanazt csinálják, amit egy profi zsebtolvaj: egyik kezével figyelmet terel, míg a másikkal elcseni a tárcát. Miután a kormányzat most újabb hazugság-cunamival próbál visszavágni az Európai Bizottságnak és megint eltakarni a lényegről a figyelmet, ezért kénytelen vagyok leszögezni néhány tényt a tisztánlátás érdekében. Jól tessék figyelni:
❎ 1. A Fidesz azt állítja, hogy kizárólag a „gyermekvédelmi törvény” miatt akadozik a hazánknak járó helyreállítási forrásokról szóló nemzeti terv elfogadása és ezzel a sokmilliárdos támogatás kiutalása. Ez nettó hazugság. A kormány által újonnan benyújtott terv kapcsán azért zajlanak még egyeztetések, mert a Fidesz továbbra sem volt képes megfelelni a jogállamisági- és egyben az átláthatósági követelményeknek. Röviden: az Európai Bizottság egyelőre nem látja garantáltnak az uniós közpénzek sorsát a magyar kormány felhasználásában.
❎ 2. Orbán Viktor idén áprilisban utazott ki Brüsszelbe, hogy a helyreállítási alapról és a kapcsolódó nemzeti tervről egyeztessen Ursula von der Leyennel. Akkor a kormány tervei még egészen másképp néztek ki: 1600 milliárdot akartak például a nekünk járó uniós kalapból betolni a fideszes köröknek átjátszott egyetemi alapítványoknak. Orbán még nagyképűen közölte is indulás előtt a közrádióban, hogy ő nem akar már tárgyalni semmiről, mert minden érdemi kérdést lezártak. Ehhez képest Brüsszelben kiosztottak neki pár kokit és sallert, közölték vele, hogy az első nemzeti terv elfogadhatatlan. (Nem is volt sajtótájékoztató a találkozó után, feltűnt?!) A Fidesz nem sokkal később újra is tervezte a dokumentumot: immár „csak” a vissza nem térítendő forrásokra tartanak igényt. Mondván azért, mert mégsem akarják „eladósítani” hazánkat, ami az uniósnál sokkal előnytelenebb feltételekkel bíró orosz- és kínai hitelek nyakló nélküli lehívása után meglehetősen nevetséges állítás.
❎ 3. Tény, hogy a kormányzatnál pontosan tudták és tudják, hogy baj van a nemzeti reformtervvel, annak elfogadása pedig bizonyosan csúszni fog. Azzal is pontosan tisztában voltak és vannak, hogy a következő hónapokban beérnek azok a jogállamisági eljárások, amelyek már zajlanak a Fidesz-kormány bűnei miatt és amelyeknek érdemi szankciói is lehetnek. Kellett tehát nekik valami elterelő hadművelet, egy olyan hivatkozható konfliktus, ami elfedi saját bűneiket és felelősségüket. A brüsszeli Leyen-Orbán találkozó után pár héttel meg is születtek a botrányos módosító indítványok a pedofil bűncselekményekkel szembeni fellépés szigorításáról szóló csomag kiegészítéseként. Addig fel sem merült, hogy megtiltsák a másság megjelenítését. Tény: a szigorítások teljes politikai konszenzust élveztek, a homofób tételek hozzávarrása előtt fel sem merült, hogy azt ne támogatná minden józan politikai erő.
❎ 4. A Fidesz tudatosan gerjesztett botrányt és tudatosan hergelte fel a nemzetközi közvéleményt is a politikusai és médiaszolgái közreműködésével. Azzal talán ők sem számoltak, hogy milyen heves szembenállást váltanak majd ki: bizonyosan megelégedtek volna azzal, ha plakátokon lehet brüsszelezni és homofób üzenetekkel uralni a napi vitákat. De ez most túlcsordult, nyilván ennek is van előzménye: túl sok volt már előtte a pohárban. Orbánéknak tehát mindenképpen kellett a balhé és csináltak is maguknak. Gyönyörűen látszik a felépített tematika, ahogyan a kiszolgáló médiauradalom silány minőségű arcai és magyarázó emberei minden percüket azzal töltik, hogy újabb gyújtóst tegyenek erre az izzó ügyre. Működik a rendszer. Ettől pedig még aljasabb az egész.
❎ 5. Ez az egész őrület tehát nem arról szól, hogy Brüsszel milyen „melegjogi szervezeteket akar beköltöztetni a magyar óvodákba” (erről szó sincs), hanem arról, hogy a Fidesz képes volt egy undorító és hosszú lefolyású, súlyos károkat okozó homofób politikai irányt venni, csak azért, hogy emögé mindent el tudjon rejteni. Eddig azért nem számított, hogy mennyi lopnak, mert addig sem jönnek a migránsok. Majd azért nem számított, hogy mennyit lopnak a közösből, mert aki megkérdőjelezi a vakcina-bizniszeiket, az oltásellenes gyilkos. Most, aki rámutat arra, hogy a király meztelen, az államkasszából pedig talicskázzák ki a közvagyont és már a lebetonozott autópályákat is haza akarják vinni, az most épp egy nem létező nemzetközi gender-soros-meleg-migráns-magyarellenes összeesküvés fizetett katonája. Ami önmagában nevetséges.
❎ 6. Ráadásul az Európai Bizottság épp tegnap adott ki közleményt arról a Varga Judit miniszternek küldött hivatalos levélről, amelyben egyértelműsítik, hogy mely pontokban találták az európai uniós joggal és az alapértékekkel ellentétesnek a hivatkozott törvényt. Az Európai Bizottság egyértelművé teszi, hogy a gyereknevelés vitathatatlanul a szülők joga és felelőssége – ebben, állítson bármit is a kormánypropaganda, tehát nincs vita. Ugyanakkor a Bizottság arra is felhívta a figyelmet, hogy az egyenlő bánásmód, az emberi méltóság tiszteletben tartása minden európai uniós polgár alapjoga és senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés például a szexuális irányultsága alapján. Világos beszéd.
❎ Ne hagyják, hogy hülyének nézzék Önöket! Ne hagyják, hogy hazugságban tartsák Önöket! És jól nézzenek körbe, mert amíg Önöket a kamuval etetik, addig közben viszik a pénztárcájukat a zsebükből.

Ujhelyi István

európai parlamenti képviselő

Budapest/Brüsszel – 2021.07.14.

 

 

 

 

copyrighted 2022, Dr. Ujhelyi István